torstai 28. helmikuuta 2013

Suzhou&jetlag


Teatteri

Täällä nää kyltit on tosi selkeitä :D



Paikallinen maalasi kenkiin sarjakuvahahmoja( eivät kuulemma kestä vettä)

Paikallinen nami, vihreä päällinen on tahmeaa riisiä ja sisällä oli papu :)

Voihan vihaiset linnut!

Tämä erikoisuus on leipää! :D




Läskipaloja ja dumplingseja


Jane's Bar

Mun ihana vessa :S

Mun koulu :)

Transformers ;)

Vanhan kaupungin portti



Tässäpä nämä meidän ruoat sitten kasvaa :D




Paikallinen traktori






Hahaa, keksinpä keinon kiertää Kiinan ärsyttävän FB&Blogger-kiellon! VPN on hyvä keksintö :) Mutta tässäpä kuulumisiani näiltä muutamalta päivältä mitä olen täällä jo kerennyt olla.

Lento meni todella tasaisesti (ei turhia ilmakuoppia), mutta unta en saanut kuin 3 tuntia. Loput ajasta katsoin  Räyhä Ralf animaation ( tod. hauska! varsinkin enkuks), sekä kuuntelin hieman musiikkia. Lopulta saavuin Shanghaihin maanantaina klo 8:25 paikallista aikaa, mutta kello oli 02:25 Suomen aikaa jonka vuoksi olo oli hieman kumma.

Oli hyvin outoa syödä aamupala klo 1:00(Suomen) aikaan yöllä koneessa, sekä pizzaa päivälliseksi(kun Suomessa klo oli vasta 7 aamulla)! :D No eka päivä meni siinä että tutuistuin muutamaan paikalliseen tyttöön, jotka näyttivät minulle huoneeni missä tulen olemaan seuraavat 6 viikkoa. Oli hieman huvittavaa katsoa kun 2 pientä Kiinalaista tyttöä roudaa kahdestaan minun 12,5kg painavaa rinkkaa 6 kerrokseen (kas kummaa näillä kun ei ole hissiä!) :) He antoivat minulle tupaantuliaislahjaksi wc-paperia,hammastahnan,hammasharjan,2kpl pyyhettä,shampoo/ihonpesuaineet. He antoivat minulle myös 2 korttia, toiseen korttiin on ladattu rahaa, jotta pystyn ostamaan kaikkea tarpeellista täältä kampusalueelta (täällä on 4 semi-isoa ruokakauppaa, 1 kampaaja, 3 puhelinliikettä ja 1 pankki). Toinen kortti on suihkua varten joka toimii vain silloin kun kyseinen kortti asetetaan siihen tarkoitettuun telineeseen ja kuumaa vettä saakin odottaa sitten sen 5-10 minuuttia...

Huone on kivan iso, mutta vessa on järkytys. Pelkäsinkin tänne tullessa niitä surullisen kuuluisia "reikävessoja" ja eikös mullakin oo sellanen ^^ Olo on aina hieman vaivaantunut kun ei oikein tiedä miten siinä olisi parhain olla, mutta kyllä tällainen (city)eräjorma kestää riu'ut. :D Maanantai iltana kävin niiden kahden tytön kanssa syömässä koulun ruokalassa ja päätin ottaa dumplingseja liha täytteellä ja ne oli erittäin hyviä! Maanantai ilta-tiistai yö meni ihan reisille aikaeron vuoksi, joten nukuin 20-23 jonka jälkeen heräsin todella virkeänä, valvoin klo 1 yöllä jonka jälkeen nukahdin taas ja heräsin klo 9 aamulla. :)

Tiistaina tapasin minun ohjaajaani Kamin Kongin, joka oli erittäin mukava mutta aika huono englannissa. Hän kertoi minulle minun "lopputyöni" joka on luoda android sovellus joka säätää valaistusta (hyödyntäen arduino-mikrokontrolleri-elektroniikka alustaa). Hän saattoi ehkä nähdä pienen vilauksen pelonsekaisesta ilmeestäni, mutta päätin kuitenkin yrittää parhaani. Sain tehtäväkseni siis lukea loppuviikon Arduinon ohjeet sekä asentaa Eclipse-ohjelmaan tarvittavat lisät android-sovelluksen luomista varten (tein nuo onneksi jo 2 päivässä). Työaikani on inhimilliset 9-16, jonka välissä on aina tunnin ruokatauko.. En siis valita!! :P
 Tiistaina kävin syömässä ohjaajani kanssa koululla, jolloin valitsin ruoaksi nuudeleita/kasviksia chili/valkosipulikastikkeessa sekä soijapapu maitoa ja voin sanoa että hyvää oli! Tietysti ainoa ongelma oli syömäpuikkojen käyttö, jota en tietysti hallitse lainkaan. Söin yli tunnin kupillista nuudeleita/kasviksia, sillä en saanut niitä nostettua puikoilla ulos kupista! Ohjaajani nauroi vain ja kehotti harjoittelemaan myös vasemmalla kädellä :D :D Tiistaina uni tuli jo paljon helpommin, eikä tarvinnut valvoa kun vaan klo 12 asti yöllä.

Keskiviikkona luokanvalvojani Pirkka ja hänen vaimonsa tulivat katsomaan kuinka minulla on täällä mennyt sekä tsekkaamaan onko lopputyöaihe kunnollinen. Heti kun he tulivat menimme kaikki (ms.Kong,mrs. Wilson(joka on enkun opettaja), Natalie,Pirkka&vaimo) syömään, kuten Kiinalaisiin tapoihin kuuluu ensiksi syödään ja sitten keskustellaan bisneksistä. Meille oli varattu koulun ruokalasta oma huone, johon menimme nauttimaan kalasta/keitosta/possusta/kasviksista/munakkaasta, sekä monista muista herkuista :D Ruokailun ja bisnesten jälkeen suuntasimme Pirkan ja hänen vaimonsa kanssa Suzhoun isoimmalle ostoskadulle Guanqian streetille. Mukaani ei silloin tarttunut muuta kuin tähteet ravintolasta sekä pitkään etsimä prepaid micro-sim-kortti, sillä en oikein osannut arvioida onko liikkeissä kallista vai ei. Kävimme myös baarissa nimeltä Jane's Bar, jossa join yhden Belgialaisen vehnäoluen. Kummallista kyllä baarissa roikku seinällä Suomen lippu, sekä Oulun kärppien lippu!! :D Hieman siinä naureskeltiin kuinka se kärppien lippu on sinne eksynyt, sillä muuten siinä ympärillä oli vain eri maiden lippuja! Tulimme taksille takaisin kampukselle noin klo 22 aikoihin, jolloin juoksin huoneeseeni soittamaan rakkaalleni skypella ja kertomaan kuulumiset :) 

Tänään kävimme kiertämässä "vanhaa kaupunkia", joka oli erittäin kaunis. Kun astuin kyseiseen paikkaan niin tuntu oikeesti että olisi mennyt ajassa taaksepäin noin 100-vuotta.Kyseisessä paikassa oli hurjan monta pikku putiikkia, joista pystyi ostamaan ruokaa,silkkiä, helmiä jne.. Ostin sieltä itselleni 30 juanilla iiiihanan silkki yöpaidan :) Olihan siellä paljon kaikkea ostettavaa, muttei nyt ihan viitsi vielä riehaantua kun on vasta ensimmäinen viikko menossa! Tänään söimme Kiinalaisessa ravintolassa tulista ruokaa (huhhuh ei pystynyt kyllä paljoa syömään) eli kokonainen kala peitettynä chilillä, Pekingin ankkaa, kanakeittoa, samakkoa(oli muuten hyvää mutta siinä oli ärsyttäviä pieniä epämääräisiä luita joka palassa, jonka vuoksi en syönyt montaa) ja vihanneksia chili/soijakastikkeessa. Täällä ruoka saattaa näyttää todella epäilyttävälle, mutta kun sitä uskaltaa suuhunsa laittaa niin huomaakin että se on todella hyvää! :) Tänään kävimme myös yhdessä isossa ostoskeskusessa, jonka nimeä en ylläri muista (nämä nimet ei oo ikinään mistään helpoimmasta päästä). Siellä oli todella monta liikettä, mutta se muistutti hieman Stockmannia 3x isompi ja hurjasti kalliita merkkituotteita. Kun palasimme kierrokselta hyvästelin Pirkan ja hänen vaimonsa, sillä he jatkoivat tänään matkaansa seuraavaan kaupunkiin. Itse laiskana raahauduin huoneeseeni katsomaan muutaman jakson lataamaani jenkkisarjaa,syömään herkkuja ja rentoutumaan. Tässäpä tämä matkan alku oli pähkinänkuoressa, ei ole kummempia järkytyksiä tullut vastaan ja täällä koululla minä olen yksin ainoana ulkomaalaisena 7000 muun oppilaan joukossa. Ihmiset tuijottavat minua hieman kummaksuen, mutta ovat silti hyvin ystävällisiä :)

Huomenna ajattelin selvittää mihin menee mikäkin bussi, jotta osaisin suunnistaa täällä hieman paremmin :) Joten päivittelen tätä blogia sitten taas kun kerkiän, Zai Jian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti