sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Utopiaa..

No hellurei taas on tässä muutamat päivät kerennyt kulua ja kyllä sitä vielä kevein askelin ollaan menty Suzhoun katuja pitkin.

Perjantaina kun alkoi viikonlopun vietto klo 16 painelin suoraan kauppaan, ostin kasan mässyä ja marssin takas huoneeseeni lukemaan kirjaa/herkuttelemaan. Lauantaina kun tunnetusti on enemmän energiaa ja aikaa lähtee lampsimaan kaupungille niin aamun koittaessa hyppäsin bussiin ja lähdin koettamaan onneani. Olin lukenut aiempana päivänä että bussi 120 menee Time Squarelle (erittäin iso ostoskeskusalue) ja että pääsisin sieltä metrolla Guan Qian ostoskadulle. Eipä tuo tuosta huonommin mennyt, hyppäsin oikealla pysäkillä bussista ja löysin metron, jolla pääsin suoraa ostoskadulle. Oon todella ylpeä itsestäni, sillä kaikki kiinalaiset ovat täällä vakuuttaneet ettei minun kannattaisi itsekseni lähteä mihinkään. Kiinalaiset eivät tunnetusti ole itsenäisiä tai tee mitään itsenäisesti, niin ne pitävät minua kummallisena kun päätän lähteä yksinäni seikkailemaan. Pyörin lauantaina ostoksilla melkein koko päivän ja illasta siirryin Time Squarelle katsomaan valoshowta sekä nauttimaan Starbucksin vanilla lattesta.

Tänään oli varsin kummallinen päivä, ajattelin ekaks että käyn vain ottamassa kuvia Giant wheel park of Suzhousta, mutta päädyinkin sitten Suzhou Ferris Wheel- huvipuistoon. Sisäänpääsymaksu tuonne oli 80 yuania, mutta siihen sisältyi 5 laitteen liput sekä lautta-ajelu lähellä sijaitsevaan Peach Blossom saarelle. Kyseinen huvipuisto on tunnettu 120 metriä korkeasta maailmanpyörästä, johon menin tietenkin ensimmäiseksi! Tunnetusti kun savolainen pärjää paikassa kuin paikassa, niin aloin juttelemaan 2 kiinalaisen yliopisto-opiskelijan kanssa, jotka viettivät sitten loppupäivän minun seurassani. :) Toinen tytöistä opiskelee Suzhoun Yliopistossa ja toinen Shanghaissa ( joten saatoimme hänet päivän päätteeksi bussille joka vei hänet juna-asemalle. Junamatka Suzhousta Shanghaihin kestää noin 30-45min). Toinen tytöistä pyysi vielä että jään hänen seurakseen ja hän halusi näyttää minulle hänen koulunsa/asuntonsa. Hyppäsimme siis metroon ja matkustimme Suzhoun Yliopistolle, jossa tyttö tarjosi minulle kierroksen kampuksen ympäri sekä ruusunmarjateen. Kiinalaisilla on tapana että jos pyydät jonkun luoksesi, niin sinun kuuluu tarjota/maksaa hänelle matkat + muut kulut (yleensä ruoka/juomat). Kun olimme kiertäneet kampuksen, menimme läheiselle ostoskadulle, josta löysin yhdestä pikku liikkeestä kolikkopussin jonka hinta oli 30 yuania. Kysyin tytöltä oliko se hänen mielestään kallis, niin hän sanoi että hiukan ja tinki hinnan 20 yuaniin (eli aina pikku liikkeissä kannattaa olla Kiinalainen mukana, joka osaa tinkiä) :D. Tämän jälkeen päätimme mennä syömään ravintolaan, jossa söimme kevätkääryleitä, bataattia siirapissa ja tofua. Jälleen kerran ei Kiinalainen ruoka pettänyt!! Lähdin kyseisestä paikasta hyvin täynnä ja tyytyväisenä kohti kotia.
Täällä sitä sitten taas ollaan omassa kämpässä monien kummien sattumien ja mutkien kautta. :) Huomenna jatkuu taas työt ja voin sanoa että on mukavaa aloittaa ne hyvin levänneenä!! Nyt rupean nukkumaan ja ensi viikolla kohti uusia ulottuvuuksia, zai jian!


Time Squaren yksi alue
Time Squaren kaksi aluetta joita yhdistää muutamat sillat.


Onneksi täällä on yhtä simppeli metrolinja ku Suomes!

Guan Qian Street

Ferris Wheel Parkin maailmanpyörä

Time Squaren katto, joka oli pituudeltaan noin 1km

Aah, Starbucks!

Kävelykatu jossa syttyi valot seinään aina kun joku käveli siitä ohi.

Tofunakkeja!

Maailmanpyörä

Tää oli rikki nii ei päässyt koittamaan :/



Tämmöset näkymät oli maailmanpyörästä.


Peach Blossom saari oli täynnä tällaisia puita! :)



Qin Jiayu, Suzhoun Yliopistolta

Xu Hangyuan Shanghaista!

Ja tällaisen hienon rahapussin ostin :)
Naudan sisäelin keittoa ( sisältää vatsalaukkua/maksaa)

Tofua, nam!

Bataatit siirapissa

Kevätkääryleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti