sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Joron jäljillä

Perjantai kun saapui, niin pääsin aiemmin pois töistä sillä oli naistenpäivä!

 Ihme ja kumma että nämäkin juhlivat moista päivää täällä. Monet saivat kukkia tai suklaata poikaystäviltään ja jotkut pääsivät töistä aiemmin. Olimme sopineet Lauran kanssa että tapaamme suurella ostoskadulla (sillä se oli ainoa paikka jonka molemmat tiesi) ja kun ohjaajani kysyi minulta mitä olen suunnitellut tekeväni viikonloppuna, kerroin aikeista mennä toisen Lauran luokse (vaikka en tienny hänen osoitetta) :D Hän oli itse menossa katsomaan tyttärensä tanssiesitystä, joten hän tarjosi minulle kyydin Suzhoun Yliopistolle. Sieltä pääsin sitten helposti metroon ja kyseinen ostoskatu oli 1 pysähdyksen päässä! :) On kiva huomata että tunnistan jo näitä pysäkkejä ja reittejä mistä pääsee minnekin. Näimme siis Lauran kanssa Guan Qian- kadulla, josta suunnistimme ihan ensimmäiseksi pikkukujalle syömään (sillä pikkukujilla syöminen on todella halpaa ja saa isoja annoksia).
Laura vei minut johonkin toooodella kämäsen näköseen mestaan ja olin hieman niskavillat pystyssä, että minkähän vatsataudin sieltä saan mukaani :S Yllätyksekseni vältyin vatsataudilta ( joko kiitos maitohappobakteerien tai sitten se ruoka ei ollut niin epähygienisesti valmistettu) ja ruoka itse oli todella herkullista! Sen jälkeen lähdimme talsimaan pikkukujilla oleville kojuille, sillä tunnetusti niistä saa kaiken halvalla jos vaan osaa tinkiä. Itse en löytänyt kyseisistä paikoista mitään, mutta Laura löysi erittäin halvalla hierontalaitteen (10 Yuan= 1,25e). Oli myöhä kun pääsimme Lauran hotellille ja aloimme aika pian jo nukkumaan. Lauran hotellin sänky oli hieman kova, mutta peitto&tyynyt olivat aivan ihanan muhkeita! Ja kaiken kruunasi normaali vessanpönttö! Jeee!!! Ei tarvii tehdä kyykkyjä niin matalalle, kuin on omassa vessassa tottunut! :D
Seuraavana aamuna päätimme lähteä Suzhoun huvipuistoon ( joka tunnetaan myös Kiinan Disneylandina). Kun pääsimme kyseiseen paikkaan,niin kyllä väkeä riitti. Jonotimme ensimmäiseen laitteeseen 2,5 tuntia, joka meistä oli ihan naurettavan pitkä aika! Kyseinen laite olikin niin erikoinen että siihen kelpasi jonottaa. Meidät paketoitiin sellaisiin kaapuihin ja turvavaljaisiin (jotka eivät todella näyttäneet kovin vahvoilta) ja pistettiin "pakettiin" eli kiinnitettiin toisiimme, jonka jälkeen sitten meidän turvavaljaisiin laitettiin kiinni jokin vaijeri. Sitten se laitteen ohjaaja vaan ojens jonkun hiton palikan mun käteen ja yritti huonol englannilla sanoa " Pull this , pull this". Mä olin ihan et mitä?! Koska näistä kinukeista ei voi olla varma tarkottaako ne aina just sitä mitä ne sanoo, ku ne ei koskaan ymmärrä puoliakaan mitä mä niille sanon! Niin ku se näki mun hätääntyneen katseen se yritti vielä tarkentaa et " Highest point, pull" :D Siinä oli sitten kyllä niin kauhuissaan ku se laite läks vetää vaijeria 11 kerroksisen talon korkeuteen ja ainoa informaatio oli että " Pull this, highest point pull ". Kyllä siinä pari kertaa kerkes Luojan nimee lausua ennekuin oltiin siel ylhääl ja tein työtä käskettyä eli vetäsin palikasta. Sitten me lähdettiinkin vapaapudotuksel alas ja sieltä keinuen takas taivasta päin :D Oli aivan uskomaton laite! Tuntu oikeesti siltä kun lentäs ja se oli niin hienoa. :) 
Kyllä naurettiin jälkeen päin sitä huonoo englantia ja mun kauhunsekaista ilmettä, kun en ollut yhtään varma mitä mun kuuluu tehdä. 
Sen jälkeen katselimme hieman maisemia ja päätimme lähteä "vuoren" huipulle hissillä (kävely ei tullut mieleenkään 26-29 asteen lämmössä :S ). Päästyämme huipulle näkymät olivat todella upeat, vaikka kaupunkia peittikin sankka saastepilvi. Hengasimme jonkin aikaa ylhäällä ja katselimme/kuvasimme maisemia. Kun tuli aika lähteä takaisin alas, niin tottakai halusimme tehdä sen tyylillä. Vuoren huipulta pääsi alas riippuliito laitteella ( joka toimi vaijerilla) ja siinä sai jonkinlaisen tuntuman miltä tuntuu riippuliitää :D Jonotimme taas noin 1,5-2 tuntia kunnes tuli meidän vuoro. Taas meille puettiin vaikka minkälaisia valjaita ja pusseja jalkoihin kunnes sitten meidät "aseteltiin" (eli se jätkä joka hoiti ne turvajutut niin pyys meitä menemään kykkyyn niissä pusseissa ja sitten hän vetäsi meiltä jalat suoriksi, jolloin me otimme kiinni tangosta). Ei mitään lähtölaskentaa tai mitään ilmotusta hän vaan "laittoi" meidät matkaan. Kyllä siinä jonkin sortin pelon kiljasu pääs ku meet pää edellä tangosta kiinni pitäen pussitettuna järven yli alas :D Mut mahtava kokemus sekin oli! :) 
Menimme sen jälkeen yhteen pyörityslaitteeseen, sillä siihen pääsimme melkein heti ja sen jälkeen kävimme hakemassa kioskilta nakit/juomista ja suuntasimme kohti vuoristorataa. Vuoristorata oli aika samanlainen kuin Tornado Särkänniemes, mutta tuntui että mentiin ja vauhdilla. Pää hakkas turvalaitteeseen ja sit olikin pää kippeenä vähän aikaa :S Kello alkoi olla sitten jo niin paljon että meidän piti lähteä jo pois, sillä huvipuisto on auki vain 9-17. Päätimme mennä syömään yhteen ravintolaan, jossa Laura oli käynyt jo aiemmin ja söin todella hyvää ruokaa jälleen kerran! :) Oon ollut viime viikon keskiviikosta "kipeenä" eli nenä vuotaa ja yskittää, mutta uskon että tämä lähtee pois kunhan vaan muistan niistää ja rykiä tarpeeks paljon ( sekä juoda paljon kuumaa vettä). 
Kävimme Lauran kanssa viel illasta yhdellä isolla ostoskadulla hänen lähellään ja siellä olikin markkinat pystyssä! Kojua kojun perään ja hirmu tinkiminen käynnissä. No tarttuihan sieltä minullekin mukaan paita ja "nörttilasit" (yhteensä 42 yuania =5e). Sen jälkeen talsimme hyvin väsyneinä ja kipein jaloin takaisin hotellille.
Seuraavana aamuna nukuimme pitkään ja hengasimme hotellilla jonkin aikaa ennenkuin lähdimme taas pikkukujille kulkemaan. Tällä kertaa menimme bussilla johonkin alueelle jossa oli paljon pikkukujia. Ajattelin et jee jos löytäisin täältä vaikka halvat kengät itsellen, mutta joka liikkeessä naistenkengät olivat liian pienet minulle. Näiden 39 on enemminkin meidän 38, joten tarvitsin 40 kokoiset kengät. Lopulta pitkän etsinnän jälkeen löysin mustat tennarit miestenkengistä, jotka olivat kokoa 40! :D Hahhah, kyllä siinä hieman nauratti myyjääkin ku tämmönen tyttö tulee ja jalka on sitten miesten kokoa :o Jouduin jopa tinkimään kun herran eka hinta oli 98, mä olin sillai et ehei 45 ja siitä sitten alkoi hintaralli. Lopulta kuitenkin voitin ja sain kengät 45yuanilla. 
Kierrettyämme monet kojut, niin päätimme mennä syömään kiinalaiseen hampurilas/leipomopaikkaan, jossa pienin ateria maksoi 12 yuania=1,50e (mäkkärissä pelkkä juustohampurilainen maksaa 7 yuania = 1e!). Hampurilainen oli aika iso ja se sisälsi kanafileen,paahdettua sipulia, kananmunan ja salaattia. Ruoka oli hyvää, mutta jälkiruoka se kruunasi koko annoksen. Söimme puoliksi Lauran kanssa sellaisen torven näköisen leivoksen, joka oli täytetty kermavaahdolla. Leivos oli todella herkullinen ja maksoi vaan 3 yuania = 0.40e.
Kun lähdimme kyseisestä paikasta pois oli minulla saaliina paksu paita, vyö ja kengät. Kaikki nämä tekivät yhteensä 80 yuania= 9,80e. 
Kotiinpaluun aika odotti, joten lähdin lähimmälle metroasemalla jonka jälkeen vaihdoin sitten bussiin. Mahtava viikonloppu takana ja toivottavasti tulevat ovat myös yhtä mukavia!! :)
Suzhoun huvipuiston edestä :)

Pääsylippu

Alko hieman lapsettaa! :D




Vuori jonne mentiin :)

Arr, sain ison kalan!

Tällaisessakin sitä käytiin :o 

Tää oli se meidän eka laite johon jonotettiin 2,5 tuntia!




Pikku mökki keskellä huvipuistoa

Tällasen sai vuokrata jos ei jaksanut kävellä

Laura hississä :D 

Tällä mentiin ylös!

Tältä kaupunki näytti ylhäältä

Onneks oli lämmin sää! :)



Kirkko huvipuiston reunassa :o

Pysähdyttiin ottamaan arskaa.



Tuolla sitten tultiin alas vuorelta ja hauska oli!! :D

Moonia aviopareja oli kuvauttamas itseään huvipuistossa!

Ihana pikkukaupunki luotu keskelle huvipuistoa.

Iltamarkkinat oli parhaat!




Ja oli muuten varmasti aito :D :D 

Lauran suihkus oli tällanen kyltti, jolle nauroin aika paljon :D 

Ostettiin katukioskista ananakset :D 

Tässä sitä on mun projektin alkuvaihde. Sain sentään ledin toimimaan ohjelman avulla!

Tässä kyseinen ohjelma

Olin luova ja tein parit muutamat kokeet :D

Eiii, näitä oli joka paikas!!! ÄÄÄ

Tätä söin huvipuiston jälkeen, oli törkeen hyvää!

Tällanen oli näiden hampurilainen, namm!

Laura meinas ottaa leipomosta viinerin huomatakseen että siinä päällä olikin nakki poikittain!!! :D

Nää oli törkeen hyviä :)

Ostin tällasen huivinkin, Lauran hotellin kadulta.

Tässä nää mun miesten kengät!

Tän paidan ostin sunnuntaina kojusta.

Tän paidan ostin iltamarkkinoilta :)

Tällasia kynslakan poistolappuja on Kiinas! Mansikan tuoksusia ;)

Nää ostin sieltä leipomosta ja oli herkkuja!

Tän ruoan söin siellä Lauran näyttämäs epämääräses paikas!



2 kommenttia:

  1. Hihh...ihanalta vauhtiviikonlopulta näytti! Ja siltä että viihdyt siellä, hyvä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kyl niin tykkään tästä paikasta, vaikka tietty on päiviä jolloin tuntuu ettei mikään mee nappiin! :S Sekin harmittaa että tää sää on näin epävakaa. Lauantaina 26-29 niin tänään pilvistä ja oisko jotain 5-10 astetta ^^

      Poista